Kan du forestille dig at have jobsamtale med en robot?

Kan du forestille dig at have jobsamtale med en robot?

Vi er vant til, det er et menneske, der screener vores CV og læser vores ansøgning, når vi har søgt et job. Men i fremtiden skal vi vænne os til, det kommer til at foregå med kunstig intelligens eller AI (Artificial Intelligence).

Du kender sikkert også de typiske jobmesser på uddannelsesstederne, hvor firmaerne er til stede, møder de studerende og præsenterer dem for ledige jobs, de studerende efterfølgende søger på traditionel vis.

Men den metode er producenten af husholdningsprodukter, Unilever, gået bort fra. De poster deres ledige stillinger via de sociale medier som Facebook, og interesserede kandidater indsender deres LinkedIn-CV. På baggrund af dette får de et link til 12 neurosciencespil, de skal spille. Det kan eksempelvis være et spil, hvor de viser, hvor risikovillig, de er.

Til sidst bliver de stillet en række forudindtalte interviewspørgsmål, som de optager deres svar på og sender ind. Alt dette uden at være i kontakt med et menneske!

Går kandidaterne efterfølgende videre i processen, inviteres de til at deltage i et assessment center, hvor de indgår i dagligdagsnære arbejdssituationer og vurderes af de ansættende ledere.

Fordelene – de er der!

Der er flere fordele ved metoden set i forhold til traditionel jobsøgning – ikke kun for firmaet, men også for dig som kandidat:

Det vinder du på:

Alle ansøgninger behandles ens

AI forkorter rekrutteringstiden – din ansøgning behandles hurtigere

Som ansøger undgår du rekrutteringsfolkenes bias i udvælgelsen som for eksempel køn, alder og bopæl

Du sparer tid, når du søger job – du søger udelukkende med dit LinkedIn-CV

Inviteres du til at deltage i en jobrelevant dag i firmaet, bliver du vurderet på din evne til at løse joblignende opgaver – du vurderes på andre parametre, end hvordan du gør dig til en jobsamtale

 

Men hvad mener du?

Hvordan ville du ha’ det med at blive rekrutteret på denne måde?

 

 

Indlægget blev også bragt på Amino i januar 2018

Del indlægget